Blog

31
Kvě
2016

Rozlučka se svobodou – jak na to? (II. část)

Napsal: Editor
Kategorie:
Tipy a triky
Tags:
rozlučka se svobodou

první části článku jsme řešili volbu termínu, výběr účastníků a volbu místa pro rozlučku se svobodou.

Dále je nutné zajistit hudbu.

Možností je celá řada. Podle toho, jaké očekáváte hosty, je potřeba zvolit jednak hudební styl a dále zvážit, zda Vám postačí hudba reprodukovaná nebo zda celou akci vyšperkujete živou muzikou. Styl doporučuji zvolit takový, aby byl stravitelný pro všechny účastníky. Pokud tedy máte i starší hosty, doporučil bych aspoň na úvod tradiční české „fláky“, oldies rock a podobně. Podle počtu lidí si buď vystačíte s osobním přehrávačem (cca do 10 lidí) nebo bude nutné zajistit adekvátní aparaturu. Případně zvažte, zda je pro Vás vhodný i profesionální DJ. Zvolíte-li živou alternativu a není-li ve Vaší partě dost muzikantů, máme pro Vás široký výběr.

A konečně se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu!

Těžko se dá něco oslavit bez kvalitního jídla a pití. Nabízí se opět celá řada možností, ale pro rozlučku se svobodou nevidím lepší alternativu než PIVO a PRASE. Zkrátka málokterý program zabaví na tolik, jako opékající se selátko na rožni. Dnes je možné objednat si již i předem naložené prase a případně si i vypůjčit gril. Není to ale jako opékání buřtů a samotné grilování vyžaduje dostatečnou pozornost i zkušenosti se správným načasováním. Nechcete-li nechat nic náhodě, doporučuji využít služby „pečení prasete na klíč“. Podle účastníků akce doporučuji zajistit dostatek sudů. Pokud jste skutečně někde na venkově nebo u lesa, byl by nedostatek piva velký problém. Na druhou stranu se dá u prodejce nápojů většinou bez problémů domluvit, že pokud nespotřebujete všechny sudy, dají se ty plné vrátit. Pro „nepivaře“ můžete doplnit sortiment několika lahvemi stáčeného vína nebo stačí upozornit v pozvánce, že zařizujete pouze pivo. Stejně tak je vhodné upozornit, že tvrdý alkohol by si měl každý přinést dle vlastních potřeb. Pokud připravíte takovouto hostinu, tak jsem si jistý, že s tím nikdo nebude mít problém. Co se týká nádobí, tak stačí zajistit plastový a papírový sortiment (tácky, kelímky, příbor, ubrousky, pytle na odpadky). Pivaře opět v pozvánce upozorněte, ať si oblíbený půllitr přinesou s sebou.

Nebyl by to článek o rozlučce se svobodou, kdybychom se nezmínili o striptýzu.

Řada lidí má striptýz s loučením se se svobodou spojený. Ten může celou akci vyšperkovat, ale také pokazit. Pokud jste nastávající ženich, který si připravuje rozlučku vlastními silami, pak není potřeba nic radit. Pokud jste ale v pozici jiné osoby a striptýz zvažujete pro ženicha jako „dárek“, pak doporučuji především zvážit, zda je pro tuto zábavu vhodný kolektiv. Doporučuji zvážit zejména - přítomnost žen obecně, přítomnost rodičů a dalších příbuzných ženicha, ale také přítomnost cizích osob nebo osob, které nemají tento druh zábavy v oblibě. Stejně tak je ale dobré zvážit, zda se s tím dokáže obstojně vypořádat ženich – pro to je i důležité případný striptýz dobře načasovat. Není dobré, pokud jsou ještě všichni střízliví a už vůbec není dobré, pokud je zejména ženich příliš opilý. V případě, že se ale pro striptýz rozhodnete, můžete vybírat zde.

Na závěr doplňuji, že samozřejmě není nutné řídit se pouze těmito radami. Vždy je dobré zvážit, jaké jsou Vaše vlastní možnosti a alespoň přidat k celé akci nějaký vlastní originální prvek nebo překvapení. Přeji bezproblémovou přípravu celé rozlučky a nevšední, pozitivní zážitek pro všechny zúčastněné.